Kemoo is twee

Gepubliceerd op 11 december 2020 om 22:13

Om 10 uur ‘s morgens op zaterdagmiddag wordt kleine Kemo van twee binnengebracht met malaria. Hij is in coma. Seffiatou bevestigt de diagnose met een malariatest, geeft hem volgens protocol vocht via het infuus, zuurstof en start met artemether, malariamiddel per injectie en checkt zijn hemoglobinegehalte en suikergehalte. Acht uur later krijg ik de foto’s van Seffiatou binnen. Kemo reageert weer, heeft zelfs iets gedronken, hij is aan de beterende hand! Ik krijg een kopie van de toegediende medicatie , ze heeft het precies gedaan zoals we afgelopen week samen in het protocol hebben vastgelegd. Aan de telefoon geeft ze toe dat ze dacht dat Kemo het niet zou redden, ze is zo blij nu echt wat in handen te hebben. 

 

Kemo is niet de enige, maar voor het eerst is het protocol met medicatie en aanvullende onderzoeken en behandelingen zelfstandig door het team in Tanjeh uitgevoerd en hoe! Ik ben trots op hen en dankbaar voor de donateurs in Nederland die dit hebben mogelijk gemaakt, daarom deze korte update!

 

Kemo is niet de enige, maar voor het eerst is het protocol met medicatie en aanvullende onderzoeken en behandelingen zelfstandig door het team in Tanjeh uitgevoerd en hoe! Trots op hen en dankbaar voor de donateurs in Nederland die dit hebben mogelijk gemaakt, daarom deze deze korte update!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.